Доброго дня! Розповісте, будь ласка, чи можна вживати антибіотики при грипі? Мені здається, що це вірусна інфекція, і антибіотики не допоможуть. Я вже кілька днів хворію і практично немає ніяких покращень.
Ви абсолютно праві, грип - це вірусна інфекція. Антибіотики не ефективні в лікуванні вірусів, вони призначені для боротьби з бактеріальними інфекціями. А вам треба більше відпочивати, пити багато рідини та приймати противірусні препарати. Також, призначення лікування має вирішувати лікар.
Ось і я думав, що антибіотики при грипі не призначають. А що ви скажете на те. що у мого колезі був грип, лікар призначив антибіотики, й вони допомогли. Як це взагалі можна розуміти?
Дійсно, антибіотики не ефективні в боротьбі з вірусами, які викликають грип. Їх вживання без рецепту лікаря може призвести до розвитку резистентності бактерій і негативно вплинути на здоров'я. Однак при ускладненнях, таких як бактеріальна інфекція, лікар може призначити антибіотики. Так що іноді антибіотики теж бувають ефективними. До речі, зараз є багато антибіотиків при грипі у Дніпрі https://receptika.ua/ua/antibiotiki-pri-grippe/dnepr - можете на сайт подивитися. Непоганий, наприклад, 3-Динір. Головне - консультуватися з фахівцем, який розгляне ваш випадок і призначить правильний план лікування.