Риболовний щоденник Ольги Кубанської

Тема в разделе "Отчеты о рыбалках", создана пользователем Olga.K., 6 янв 2019.

  1. Olga.K.

    Olga.K. Новичок

    Город/Страна:
    Кропивницький-Україна
  2. Olga.K.

    Olga.K. Новичок

    Город/Страна:
    Кропивницький-Україна
    Після активного літнього сезону вирішила розшири горизонти і піти у спортивну мормишку, тимпаче , що з цією дисципліною в нашому регіоні веселіше і конкуренція висока.

    [​IMG]

    За розкладом перші змагання 23 грудня - це IX Чемпіонат Кіровоградської області по ловлі риби з льоду мормишкою. Часу для підбору оснащення вистачало, залишалось відкритим питання по техніці ловлі. Після кількох виїздів на тренування з товаришами з'ясувалось, що руки ще пам'ятають як ловити рибу, а значить не все так погано. Але поглянувши на перелік осіб в реєстрації я завагалась чи зможу показати гарний результат, адже гості із Запоріжжя - сильні спортсмени і мають великий досвід у змаганнях. Але як кажуть у народі "очі бояться, а руки роблять", тому назад дороги не було.
    Перед чемпіонатом вдалося кілька разів порибалити на місці проведенні змагань та великих уловів я там не побачила. В уловах маленький йорж, окунь 5-20 гр. і попадались бонуси 100-180 гр., а також одинична плотва. По годуванню риби для себе вирішила давати маленькими порціями кормового мотиля з руки і через хвилин 10-15 перевіряти лунки. Цього часу, як показали тренування, вистачає, щоб рибка підійшла на точку, якщо вона є поруч.

    [​IMG]

    Для ловлі оснастила балалайки волосінню від 0.058 до 0.074 мм. Мормишки обрала від 2 до 2.65 мм.
    За підготовкою час летить швидко, не встигла огледітись, як на календарі вже 23 грудня. До водойми дібрались вчасно, владнали всі організаційні питання, привітались із товаришами і пішли на шикування та перевірку суддями ящиків та мотиля. Потім вирушили до зони змагань, кожен обрав для себе цікаве місце, ну а я стала під лінією від берега, там мілко, але на тренуваннях в цьому місці ловився окунь. Спочатку пробурюю кілька лунок по середині берегової лінії, загодовую їх, потім переміщуюсь ліворуч, ближче до кутка і там роблю невеличку базу і прикриваю її прапорцем. Зі старту багато лунок не роблю, щоб встигнути їх опрацювати. Завчасно вирішила, що якщо окунь не підійде, то піду робити базу на середину зони, там на руслі можна доловитись йоржем. Але окунь, майже, одразу відгукнувся і з першої лунки я вже була з рибою. Коли покльовки ставали обережнішими я догодовувала лунки і переходила на іншу базу.

    [​IMG]

    Після зважування першого туру я була 4-ою, непогано, але попереду ще один тур і я знаю, що там зона менш рибна і капризна.
    Другий тур для мене видався шаленим. Спочатку все було по плану, лунки одразу дали рибу і я спокійно ловила. А потім всі заметушились і збіглися в один куток. Там був вихід бонусного окуня, хлопці взяли за хвилин 20 від 2 до 10 риб. Це був гарний показник.
    Я вирішила відступити від тактики і теж побігла туди, але було вже пізно, взяла одного йоржа і все.

    [​IMG]

    Повернулась до своєї бази, а риби там вже теж не було. Потім довго бурила лунки в пошуках риби, вже хоч якоїсь, адже грами вирішували все. Під кінець туру розбурена база, яка за два проходи не дала риби, нарешті проявила себе - 3 плотви грамів по 30 кожна.
    На зважуванні, коли я побачила окунів у суперників, зрозуміла, що мого улову мало. Так і було, я 8-а.
    За два тури я набрала 12 балів і цього вистачило лише на 7-е місце з 15 учасників.

    [​IMG]

    Результат не той, який би я хотіла, але досвід гри з сильними спортсменами отримала, побачила як треба поводити себе в зоні, як переміщуватись, як прикривати лунки. За це їм дякую!
    Також дякую організаторам за проведення справжнього риболовного свята!
    Окрема велика подяка компанії Flagman за допомогу у підготовці до змагань!
    Всім добра й до нових зустрічей!
     
    nikro, Moose from Belarus, Слобода и ещё 1-му нравится это.
  3. Владимир84

    Владимир84 Опытный рыболов

    Способ ловли:
    Спининг, Карп
    Город/Страна:
    Слобожанщина, Украина
    Вітаю Вас Оля. Ви молодець, за Ваші звіти велике спасибі.
     
  4. Olga.K.

    Olga.K. Новичок

    Город/Страна:
    Кропивницький-Україна
    Дякую
     
    Владимир84 нравится это.
  5. Olga.K.

    Olga.K. Новичок

    Город/Страна:
    Кропивницький-Україна
    ТОП-3 гачки для класичної поплавцевої ловлі
    Зараз всі шанувальники поплавця і фідера в'яжуть повідці, щоб бути готовим до сезону відкритої води.
    Але перед тим, як в'язити повідці треба знати, які гачки та волосінь використовувати. Про волосінь я розповім наступного разу, а зараз поговоримо про мої ТОП-3 гачки.

    [​IMG]

    Гачків в мене багато, різних моделей і фірм, але найчастіше я використовую моделі, про які й піде мова далі.

    1. Silver Fish.

    [​IMG]

    Це класичний гачок для поплавцевої ловлі. Він виготовлений з дроту середньої товщини, має класичну форму типу "sode".
    Я його використовую для ловлі плотви, уклійки, карася і підлящика протягом всього сезону.

    [​IMG]

    Підійде Silver Fish для ловлі пасивної уклійки, як тільки зійде лід або восени, коли вона клює не дуже активно.
    При ловлі неактивного карася, наживляю, і мотиля, і рослинні насадки, такі як мастирка та перловка.
    Загалом це універсальний гачок, який можна використрвувати в більшості випадків. Не підійде він лише для ловлі сильної риби, такої як короп або амур.

    2. Silver Roach.

    [​IMG]

    Це гачок для мегаделікатної ловлі. Мотиль, якого наживили на гачок Silver Roach 22 номеру буде залишатись живим довгий час, він майже не зазнає шкоди. В результаті цей гачок дає змогу спокусити найхитрішу та найпасивнішу рибу. Звичайно, потрібно розуміти, що рибу крупніше 1-2 кг з такими ніжними гачками ловити не зовсім правильно, але коли Ви ловите пізньої осені рибу в чистій холодній воді - Silver Roach те, що треба.

    [​IMG]

    Не зважаючи, що гачок зроблений з дуже тонкого дроту, він гарно тримає рибу. Найчастіше я користуюсь такими гачками в 20, 18 і 16 розмірах в залежності від розміру наживки та риби.

    3. Super Feеder.

    [​IMG]

    Якщо попередні 2 варіанти, це гачки, які краще всього використовувати при ловлі махом і штекером для ловлі дрібної та середньої риби, то Super Feеder це гачок, з яким в залежності від розміру самого гачка можно ловити рибу від 100 грам до 5 кг. Єдиний недолік гачка - це його форма. Зняти швидко з нього рибу не завжди вдається, це гачок "бульдог". Тому цей гачок не потрібно використовувати під час темпової ловлі дрібної риби.
    18-16 розмірах я використовую для ловлі риби розміром до 0.5 кг матчем.
    14-12 розміри - це прекрасний гачок для ловлі риби 0.5-2 кг, якщо вже риба "сяде" на Super Feеder, звільнитись від гачка шансів в неї дуже мало.
    Особливо часто я використовую гачок вищезгаданої моделі 10-го розміру. Це чудовий гачок для ловлі не дуже активного коропа на платних водоймах. Як правило, там клює риба 1-3 кг, Super Feеder дозволяє спокійно боротись з коропом без страху, що гачок не витримає і розігнеться.

    [​IMG]

    Особливий статус в мене заслужив гачок Super Feеder в 8-му розмірі. Це ідеальний гачок для ловлі товстолоба штекером. Хоч і здається, що гачок зроблений з доволі тонкого дроту, але завдяки своїй формі він витримує дуже великі навантаження.

    Гачок - це найперше, що відчуває риба (після наживки) і від його розміру, товщини дроту, форми залежить результативність риболовлі.
    Я розповіла про свій вибір, можливо, Вам більше сподобаються інші гачки, але в будь-якому випадку Ви вже знаєте від чого відштовхуватися! Експериментуйте, шукайте ідеальний гачок під свої потреби і гарний улов Вам гарантовано!

    Всім добра й до нових зустрічей!
     
    Последнее редактирование: 25 фев 2019
  6. Olga.K.

    Olga.K. Новичок

    Город/Страна:
    Кропивницький-Україна
    Мої перші всеукраїнські змагання по мормишці - Flagman Кубок України 2019 в м. Тернопіль. Це масштабний з'їзд найтитулованіших спортсменів країни і рибалити поряд з ними для мене вже свято.

    [​IMG]

    Перед тим, як почну розповідь, хочу ПОДЯКУВАТИ всім тим, без кого ця поїздка була б неможливою:
    компанії Flagman, за підтримку нашої молодої команди Flagman Кропивницький та за всесильний внесок у розвиток риболовного спорту країни;
    моєму чоловіку, який допомагав та давав цінні поради;
    нашій мамі, яка гралася з сином поки ми рибалили та готувала смачні страви;
    команді, яка дала відчути справжній командний дух;
    організаторам, за злагоджену роботу;
    всім вболівальникам, які трепетно переживали та підтримували.
    Я всіх Вас люблю і ціную

    [​IMG]

    А тепер почнемо по порядку.
    Наша подорож розпочалася 27 лютого з потяга, який 12 годин прямував до м. Тернопіль. Після поселення на квартиру ми ще встигали на перше тренування, тому взявши все необхідне поспішили рибалити.

    [​IMG]

    Коли я побачила озеро, була вражена від його розмірів, воно просто велетенське.
    На кризі було багато спортсменів з різних команд, які вже тренувались. Ми розмістились поруч з ними і почали ловити.
    Для мене це була екстримальна риболовля - дув скажений вітер, ліска плуталась, покльовки часто було не видно - кивок гнуло в різні сторони, а ще, в прямому сенсі слова, мене просто зносило з ніг.
    Вечером ми сиділи за столом і ділились напрацюваннями з яких і вибудовувалась тактика.

    [​IMG]

    Після ще одного дня тренувань картина стала яснішою: ми розуміли як годувати лунки зі старту, з яких снастей починати ловлю, мали карту глибин по периметру зон, а ще наша команда Flagman Кропивницький вже була повноцінною і на перший тур ми мали такий склад: Кубанський Віталій (капітан), Кигим Володимир, Матях Антон, Винник Степан і я. Також в нас був тренер Микола Остапович, це чоловік 60-ти років, в якого по-справжньому горіли очі від азарту.

    [​IMG]

    Ранок суботи був привітним, багато знайомств, урочисте відкриття змагань, на столі шикарні великі кубки та медалі чекають своїх господарів.

    [​IMG]

    По жеребкуванню я попадаю в зону Е разом з Олексій Зайко, Іван Щевіч, Владислав Сидорякін, Новгородський Денис, Знак Роман, Ільніцський Олександр, Халєєв Святослав, Конюшенко Андрій. Даааааа, компанія те що треба!
    Я розуміла, що за вугол навіть не буду боротись, тому зайняла середину лінії, де у нас по карті були відмічені невеликі аноманії глибини. Розбурила серію лунок, годувала кормушкою у "пів води" мотилем і десь через 25 хвилин після старту почала перевіряти лунки.
    Після першого проходу обрала дві лунки, з якими і працювала до фінішу. Вони систематично давали рибу, яка гарно реагувала на постійний докорм.
    В результаті 1-го туру я стала 6-ою в зоні, наловивши 1309 гр. Програла 29 гр. 5-му місцю і 63 гр. четвертому.
    Після такого бойового хрещення поїхала перев'язуватись та налаштовуватись на другий тур.

    [​IMG]

    Неділя, другий тур, погода шепче... Сонце, вітру немає, одна насолода.
    Я знову в зоні Е. Вугол не чіпаю, біжу на більш привабливе для мене місце. Розбурилась, гарно покормила рибку і пішла перевіряти лунки. На другій лунці одразу плотва - гарний початок! Залишаю прапорець і рухаюсь далі.

    [​IMG]

    Після проходу по всій базі знов вирішую працювати лише з двома перспективними лунками. Активний докорм з руки після кожної риби утримував її на точці.
    Я розуміла, що гарно йду, адже вільні мої лунки вже віджали спортсмени з Дніпра та Вінниці. Ну що сказати, не вистачило досвіду, щоб оборонятись. Під кінець туру довгоочікувана покльовка ляща, кілька секунд виважування і ліска 0.065 мм не витримує навантаження. Досадно, але все ж таки досвід.
    В результаті 2-ого туру я стала 4-ою в зоні, програвши 33 гр. третьому місцю.

    [​IMG]

    Сказати, що я задоволена - не сказати нічого! Я отримала купу емоцій, знайомств, посмішок, а ще сюрприз у вигляді квітів від волинських хлопців та організаторів.
    Кубки та медалі наша команда не отримала, десь недожали. В особистому заліку я 22 з 57 учасників. Правду кажуть, новичкам щастить!
    [​IMG]
     
    Владимир84 и andrey26091974 нравится это.
  7. Olga.K.

    Olga.K. Новичок

    Город/Страна:
    Кропивницький-Україна
    Весняні рибалки сповненні сюрпризів Ти не знаєш, що зловиш і чи взагалі, зловиш щось чи ні
    Але природа так і манить, дома вже не втриматись, тому сезон лотерейної рибалки можна оголошувати відкритим
    По холодній воді, щоб відійти від нуля, краще завчасно готуватись до ловлі уклійки чи плотви, хоча часто вони ловляться одночасно, як і було цього разу

    [​IMG]

    Ітак, знову пішла в центр міста, на маленький залив р. Інгул. Зараз там розмір уклійки найкращий, 6-8 гр., також є плотва 20-70 гр.
    Приготувала улюблений склад прикормки для плотви по холодній воді Grand Roach Black + земля + кормовий мотиль.

    [​IMG]

    Стартовий закорм 8 куль, потім систематично робила докорм по одній маленькій кулі.

    [​IMG]

    Закидаю оснастку і відразу покльовка - ура, уклійка. Вже не з нулем Але від радості кидаю мимо садка Далі знову уклійка і ще кілька разів теж вона Потім впевнена покльовка, відчуваю, на гачку щось приємніше і так, плотвичка. Згодом ще було кілька плотвиць, але уклійка ловилась активніше, сонячна погода розбудила її

    [​IMG]

    Ось так провела кілька годин на риболовлі сама, аж не звично рибалити без своїх чоловіків
    Після фото вся рибка повернулась у рідну стихію
     
    Владимир84 нравится это.
  8. Olga.K.

    Olga.K. Новичок

    Город/Страна:
    Кропивницький-Україна
    Кожен спортсмен дуже чекає сезону змагань. Тут своя атмосфера, є можливість навчитися новому і здобути перемогу.
    Цього разу розмова піде про Чемпіонат України з поплавцевої ловлі, який відбувся 11-12 травня 2019.

    Цього року Чемпіонат проходив у м. Києві на набережній р. Дніпро.
    Це був мій перший досвід ловлі на течії, і перші змагання, на яких я ловила штекером. Після минулого сезону, стало зрозуміло, що без штекеру шансів на вдалий виступ мало!

    [​IMG]

    Збори були масштабні, скільки речей ми ще не перевозили потягом. Ви б бачили очі провідника, коли ми почали все заносити у вагон

    [​IMG]

    Моя група підтримки цього разу була у складі чоловіка, сина і свекрухи. Мама з Гришою гуляли вдома, а ми з Віталіком мали змогу їздити на Дніпро.

    [​IMG]

    До столиці приїхали у вівторок. Цей день повністю присвятили організаційним моментам: поселення на квартирі, отримання посилок з животиною, встигли й поглянути на відбори у збірну, які проводились також на набережній.

    [​IMG]

    Наступного дня, в середу, поїхали на моє перше знайомство з водою. Обрала сектор в зоні А, приготувала глину з мотилем, прикормку Grand River Roach + глина + мотиль. Штекер Cast Master 13м. Ловила на двох дистанціях: 9 м. і 11 м. Після закорму чашкою довго чекати не довелось, рибка швидко підійшла. В улові був бичок, уклійка, кілька плотвиць і окунь. Але найбільше запам'ятався бонусний окунь Загалом риба клювала гарно, але в основному дрібна, якщо не враховувати окння, близько 400 грамів.

    [​IMG]

    Другий день тренувань. Замість глини вже використовую подвійну землю з мотилем. З прикормки один пакет River Roach.
    В улові цього дня вже трішки більше плоскирки і плотви нормального розміру. Далі працюємо над підбором прикормки і добавок.

    [​IMG]

    Третій день - офіційне тренування. Обговорили стратегію ловлі і розпочали тренування. Дякую Максу і Гені, що приділили час і показали деякі моменти, які допомогли мені швидше зрозуміти ловлю.
    Після закорму ловлю 2 години штиком, риба відзивається але вже гірше, ніж в четверг.
    Краще всіх відловився Гена, він ловив уклійку коротким махом.
    Приймаємо рішення в тури обов'язково брати короткі махові вудки і готувати прикормку для уклійки, також кормимо точки під штекером 9 і 11 метрів.

    [​IMG]

    І тур - субота. Під час жеребкування попадаю в край зон D6. Гарний початок подумала я, буде вільний захід риби зі сторони. Готую робоче місце, прикормки, живі компоненти. Сигнал, "закорм". Штекером годую дві точки: 9 м. і 11 м. І між заводами прикормки активно кидаю "сметану" під уклійку.
    СТАРТ. Закидаю оснастку і одразу уклійка, чудово. Ще кілька риб і затихає. Сусіди в цей час зняли по 3-5 хороших плотвиць. Не втрачаю надії кормлю точку під уклійку і перевіряю штекер. Штекер весь час мовчав, за 4 години ловлі взяла там лише одного окунця. Уклійку вдалось ще один раз поставити на точку і зробити невеликий запас по вазі.
    Після довгої паузи безкльов'я вирішую ловити мікро-бичка під берегом. Зі сторони це виглядало смішно, я стояла на березі і буквально вишукувала його.
    Після зважування я стала 4 в зоні. Не той результат, що хотіла.
    Командою ми були перші, але відрив від інших команд був 1 бал. Тобто в неділю вирішальний тур.

    [​IMG]

    ІІ тур - неділя. Попадаю у В5. В суботу тут ловив Олександр Рубан і вага там була не найкраща, в районі 160 гр. Сектор не найкращий, але будемо вижимати все, що є
    По бокам мотивуючі сусіди: Юрій Гаращенко і Андрій Берендей.
    По сигналу знову "закочую" чашкою прикормку на точки і кидаю "сметану" в надії на захід уклійки.
    Забігаючи на перед скажу, що так я ще не ловила, це був дуже тяжкий, морально, тур.
    Таке відчуття, що там риби просто не було. За тур жодної уклійки, бичка під берегом теж не було. На кожну рибку, в прямому сенсі слова, просто молишся. Були такі провали, що годину сиділа без риби, жодної риби!
    За 40 хв. до кінця поодинокі окунці, яким я була дуже рада. Але і їх мені не вистачило - стаю останньою в зоні.
    Хто б, що не говорив, але є провальні сектори.
    Командою ми теж в цей день злетіли і стали в кінцевому результаті 5.
    Така от печаль печальна

    [​IMG]

    Але з команди Макс Вакуленко показав хороший результат і в особистому заліку забрав срібло. З цим його і вітаю! Молодчина

    Ось так чекаєш довго змагань, готуєшся, а вони пролітають як одна мить! Вже в червні Кубок України, це буде нова історія, а зараз хочу подякувати тим людям, які є моєю підтримкою і опорою:
    компанії FLAGMAN - за спонсорську підтримку, якісну продукцію і великий вклад у риболовний спорт нашої країни
    моїм рідним - дуже приємно, коли є близькі поруч
    моїй команді - з вами відбувається мій розвиток, є що підглянути і втілити у життя
    мотиль.сом - за живі компоненти, які є важливими на змаганнях
    вболівальникам - ви підтримували мене не лише в онлайн-режимі, а й прийшли на набережну

    Всім вам безмежно ДЯКУЮ і до зустрічі
     

Поделиться этой страницей